Pages

.:My Dearest friends:.

Friday, December 31, 2010

.:Survived Years Of Change::.

HAPPY NEW YEAR EVERYONE

Assalamualaikum..
say good bye to 2010, erm..say good bye to our dark experience,
our bad luck and also our bad dreams..haha
(oh god..why I'm speaking English?)
urmm..for those who not finished their wish in 2010..better you forget je..because..
it if you cant do it in 1 year...so..its impossible in 2 years too.
ops..why I give these negative speech?

okeh2..erm...what I mean is, just leave your procrastinate habits,
leave all the negative manners and find THE NEW YOU !
yes..set up your new attitude. insyaAllah..Allah will always by our side in every second.  

Last but not least.
"IF YOU WANT A SUCCESS, HELP PEOPLE SUCCESS TOO"

okay then..happy New year of hope
"SURVIVED YEARS OF CHANGE"

Thursday, December 30, 2010

Destroy Fear part 2

Assalamulaikum~
huh....Tired to type all of these....
never mind, as long it give us benefits, i will share with you
nowadays, soo many la assigment, there still a lots of homework
thant i not done yet...haih~whatever.
the holiday just left about 3  days more. huaaa..~
nothing to say.

owh...this tips i found really benefit and useful for myself
especially for the leaders or manager.
hurm...also this tips for be the excellent student..insyaAllah.

put your effort  first !

Build confidence part 1

hYe Guys,..ouwh...this is really awful coz I've to speak english.
well, if I make many mistake just leave it. not important
but the important is, you ! understand what I'am talking about.

ouwh...seriously my hand felt a little bit broken(whatever) 
coz I'am driving for the very first tyme from KL-KUANTAN
aiseh...so..mybe my muscle and joint feel culture shock..haha..

Ok, back to the topic (thank god), I just found the book title
THE MAGIC OF THINKING BIG,
well, it is the old book but, 
I wanna share something that can be shared .. :)
I am very sure, mmg rugi ar korang xbace(ayat ni xtau dalam english)

These three simple action automatically and instantaneously banish shyness. CONFIDENT ACTION PRODUCE CONFIDENT THINKING (Allah, I really like this quotes)

so, to think confidently, act confidently. Act the way you want to feel, below are five confidence building exericses. Read these guides carefully. Then make a conscious effort to practise them and build your confidence.

1 ) Be a Front seater, Ever notice in meetings--in masjid, classrooms and other kind of assemblies-- how the back seats fill up first?Most folks scramble to sit in the back rows so the wont be "too conspicuous" . And the reason they are afraid to be conspicuous is that they lack confidence.

sitting up front builds confidence. Practise it. From now on make it a rule to sit as close to the front as you can. sure you may be a little conspicuous in the front but remember there is nothing inconspicuous about success. (oh dear..I like this words too)

2 ) Practise Making Eye contact. How a person uses his eyes tells us a lot about him. Instinctively, you ask yourself  question about the fellow who doesn't look you in the eye. "what's he trying to hide? what's he afraid of ? is he trying  to put something over on me? is he holding something back?"

usually failure to make eye contact says one of two things, " I feel weak beside you, I feel inferior to you, I'm afraid of you" or avoiding  another person's eyes may say.  " I feel guilty. I've done something or I've thought something that I don't want you to know. I'm afraid if I let my eyes connect with yours, you will see through me." 

you say nothing good about yourself when avoid making eye contact. you say "I'm afraid, I'm lack confidence" . conquer this fear by making yourself look the other person in the eyes.

Looking the other person in the eye tell him ." I'm honest and above board. I believe in what I'm telling you. I'm not afraid. I'm confident. "

make your eyes work for you. Aim them right at the other person's eyes. it not gives you confidence . it wins you confidence, too.

aiya...so tired to tyme..next time I'll continue 3 tips how to build confidence and destroy the fear. fiuhh~perhaps you guys will practise it. well..as a student..this tips is very useful, and I wish it really beneficial for me too..uhuk'ss..



Tuesday, December 28, 2010

posto..posto...posto...: kuasa kepimpinan AL-FATEH

dalam proses nak habiskan buku ni,..tgk kulit belah dalam pun dah menarik.
Assalamualaikum W.B.T.
beberapa bulan yang lalu, saya benar2 tergila2 mencari buku di atas ni,
bila lah saye akan jumpe dengan buku beliau :D
pada hari ini..percaya tak? saya jUal buku ni...

SIAPA USTAZ SYAARI ABDUL RAHMAN? Ini blog nya dan ini pula facebooknya

RM 19.00 sahaja.
BERMINAT.

hantar mesej kat sini.
facebook  saye.

sekian. 


"READ, THEN YOU WILL CONQUER THE WORLD"
ustaz Syaari Abdul Rahman

Monday, December 27, 2010

sahabat ; jalan keluar

Bismillah..

Alhamdulillah…sejak kebelakangan ini saya dapat banyak teguran.  Teguran yang membuatkan saya berfikir panjang, dan kadang-kadang saya jadi lost, sebab tak tahu apa yang saya fikirkan, dan sampai mana harus saya berfikir,

Wednesday, December 15, 2010

‘SIAPA LAGI YANG SUDI TAQDIM KAMI, USTAZ?’

haiya,..sudah banyak kali saya asyik MINUM KOPI dan MAKAN PASTA jer
takde2..tak kira,.kali ini saya nak share juga yang ini.,.
inilah realiti yng berlaku sekarang,mentaliti masyarakat islam sendiri. 
kalau di fikirkan kebenarannya,..memang wajarpun..
saya sendiri terasa,.,..>.<

kRedit tO :  Akhi Afiq Saleh 

Monday, December 13, 2010

.:esok nak pakai baju warna ape,eak?:.

these cartoon so cute !!  but the important is.....the colour !! 


Alhamdulillah..setelah lamo den mencari warna2 bertuah nie...den jumpo jugakk..
tanye kakak2 den..sume tak mau jawap...hairan den...
anyway..tahu tak? warna baju yang kita pakai hari2 ..akan merangsang hari kita.
yelah..kadang2 ada hari kita happy-ok-down-sedih-marah-bengang-menyampah-happygolucky
hurm~jadi...kat bawah ni..saye sertakan warna mengikut hari2 yang kita bleh pakai
erk..ini salah satu dari kajian psikology taw~insyaAllah.....try laa..

hurmm.soo..esok warna hape eakk....hik3




Monday, December 6, 2010

.::Ahlan wasahlan::.



 insyaAllah kita akan masuk tahun bru,
eh TahuN baru????
erm. pejam celik2..dah akhir tahun
kalao lah boleh,cuba kita flash back balek,. ape yg kita dah buat dalam tahun ini?
ape dosa2 dan apa amalan kita?
Ya Allahh.saya sendiri pun tidak pasti apa yg telah saya lakukan..
masa2 yg saya ada secara free ini, saya tidak gunakan sebaiknya, malah di bazirkan puLa.
namuN..Allah tu sentiasa MAHA PEMURAH dan MAHA PENYANYANG. DIA masih lagi peluang pada kita untuk terus hidup dan meningkatkan amalan kita
Allah bg peluang untuk kita belajar dari pengalam dan kesaLahan
supaya selepas ini kita menjadi manusia yg lebih berhati2 dan mengambil berat soal akhirat
dan.. 
moga Allah hapus kan dosa2 lalu seperti tulisan pasir di tepi pantai ,yang akhirnya hilang di hempas ombak.
biarlah dosa ini di gugurkan ibarat daun yang gugur dikala musim luruh~
wah..sronok la..lepas ni boleh ar tulis puisi...
dan..disini saya sertakan doa akhirtahun dan awaltahun..dan kaifiyatnye..

Sunday, December 5, 2010

Sharing ; A day when nothing went right??


Hari ini aku ada kelas pagi, Alamakk..dah pukul 7.45 macam mana ni, kelas pukul 8, aku segera meluru ke bilik mandi untuk mandi, arghh..malangnya bilik mandi semua sudah penuh..aku ke tandas pula,aahh..penuh jugaa..macam mana nie...terpaksa aku turun ke tingkat 8 memandangkan aku duduk di tingkat 9, ahhh..pagi2 aku sudah berpeluh, dan jam 8.05 minit aku bertolak dari mahallah dan terus menuju  ke kelas yang jaraknya dalam 1 kilometer jugak..

.::Salam Imtihan CFS ::.


SALAM buat semua studen Pusat Asasi UIA PEtaling Jaya
and Also NILAI..
wish You All gOOd Luck

Remember..saat2 begini pergantungan kepada Allah sangat penting.

then, jomm sama2 berjuang di medan peranggg !!!!!!!!!!

expecially for courses
ARCHITECTURE AND ENVIRONMENTAL DESIGN.
ONE YEAR AND TWO YEAR
SENIOR AND JUNIOR
MALE AND FEMALE.

banyak sudah..hihihi

Thursday, November 18, 2010

Perkongsian : Tergelincir krn SMS


mungkin semua dah baca dialog ini,
kali pertama sy baca
sy tak senyum, tapi...
saya menangis, sebab mungkin sy tak sampai tahap itu
namun saya mungkin boleh terjatuh andai Allah tak mendakap sy dengan rahman-Nya
moga muslimat2 perjuangan dapat di jauhi dari fenomena seperti ini..
Allah
betapa pahitnya sekiranya ada di antara kmi yg masih
tergelincir seperti ini...

Sharing ; Taare Zameen Par

come on~hindustan pulak da aku nih.
ok..but this is not ordinary hindustan...this is amazing and extraordinary story
about the child and his ability in study, and how genius he is.
then~saya sarankan anda sume tgk ar cite neh..isk2

Tuesday, November 16, 2010

Sharing ; Couple?simple je kan?

Tajuk pelik lagi...aduyai..
maaflah wahai pembca,
saya ni, suke sangat menulis, 
tapi kalau nak letak tajuk tu pun masalah besar jugak 

erk..gambar kat atas tu kan? geli den sebenarnye...huhu >.<
saje letak..kontroversi sket kan?haha.

Okeh, hari ni , tibe2 nak tulis pasal nie
ala, bukan pandai sangat pun sebenarnye, tapi biase la ,. bile ade ilmu sket rasa macam nak share.

ade seorang kawan sy. dy tak berpuas hati dengan post Love is Zina saya
kerna dalam tu ada tentang k.nurul jawap persoalan tentang couple tu kan? so dy tak puas hati
sebb jawapan k.nurul macam menggalakan supaya org bercouple.
haih~

mende ni tak complicated pun sebenarnye. cuma perlukan lebih penerangan jer.
hehe. aduyai....tak reti jugak den mende2 cani...but I try la..

anda org yg bercouple?atau sedang mencegah couple?meh bace meh..

Monday, November 15, 2010

Sharing ; Why?

Crying can't settle down the problem but can reduce
the heart pain in certain woman. so,let they cry ,cry and cry until they stop
and find the new inspire and begin a new life after a dark problems.

Sunday, November 14, 2010

Lirik ; Cinta Pertama


Assalamualaikum.
LOVE your self?
asyik2 love,asyik2 cinta je sejak kebelakangan ni kan?
takdelah, biase lah tu..haha..

Smalam (13/11/2010)
pi mini konsert dan persembahan dari Far-East tajuknye
Cinta pertama

seyesly, lagu tu lagu lama.den dengar, tp dengar camtu je la
and tak paham2 pun ape maksud yang tersirat dalam lirik tu
then , sampailah saat umur den  18 tahun ni
ahli kumpulan Far-East jelaskan apa tu cinta pertama
baru aku tahu maksudnye

iaitu CINTA DIRI SENDIRI
ADALAH CINTA UTAMA,
masyaAllah, kini den paham betapa indahnya 'cinta pertama' ini....


Cinta Pertama

Album : Cinta Pertama
Munsyid : Far East
http://liriknasyid.com


Mekar di kamar hati cinta pertama
Engkau ciptaan seni idaman kasih
Antara bibir tersiratnya pekerti
Kelembutan yang mendamaikan jiwa

Bermula kau di sini penentu bicara
Kalam kebenaran tiada berdusta
Dirimu berharga dari segala-galannya
Bertakhta keimanan untuk dipertahankan

Hadirlah cinta cinta pertama
Hadirlah cinta cinta utama
Sayangi diri ini cinta cinta pertama
Hati ini cinta cinta pertama

Tiada sia-sia menyintai diri
Sempurna sejahtara

Lirik/lagu : Amar Sabda




Friday, November 12, 2010

Perkongsian : LOVE is ZINA??


Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah, Hari ini Allah berikan lagi rezeki kepada saya untuk bertemu dengan dua pasangan yang dirahmati Allah selalu insyaAllah, iaitu Ustaz Syaari Ab Rahman dan isteri tersayang beliau kak Nurul Shuhadah Bt Syuib, walaupun ustaz Syaari penat and kak nurul pun tak brape sihat,namun talk masih lagi mantOP.the best !!
saje je wat tajuknye kontroversi,rasa macam tak sesuai je
tapi nak wat cane..huhu
and tajuknye tak seperti yang kusangka..haha~jom tambah thaqafah


Saturday, November 6, 2010

Lirik ; Kau Inspirasi Hati

Lagu ni khusus buat
semua sahabat yang mengenali diri ini
kalau di izinkan 
ingin daku bersama kalian dalam setiap langkah kaki ini

aku tidak kuat dalam bersedirian,
aku perlukan sokongan dan kepercayaan dari sahabat2 di sisi ku

Rindu dalam perjuangan bersama sahabat2 dahulu
andai mereka bersama sehingga kini
tapi, Allah telah pisahkan kita masing2
menyebarkan islam di serata dunia
kau dan aku akhirnya pasti bertemu di Syugra Yang Abadi Sekalamnya 
insyaAllah

De Hearty-Inspirasi Hati



Kasih kaulah inspirasiku 

Bila sendirian fikiranku buntu 
Mengingati dirimu 
Dikau tiada lagi di sisiku 
Hatiku sayu bertambah pilu 



Kasih kau inspirasiku 
Kau mengajarku erti kehiduran ini 
Takkan ku lupakan nasihatmu 
Kerna ianya berguna untukku 

Seringkali aku berdoa pada-Nya 
Agar tabah menyusuri hidup ini 
Ya Allah berilah ku kekuatan 
Untuk tempuhi dugaan yang mencabar 

Sekiranya ku mendapat pengganti 
Ku harapkan insan sepertimu oh kasih 
Banyak membantu dan mendorongku 
Menjadi hamba yang taat kepada-Nya 

(instrumentalia) 

Seringkali aku berdoa pada-Nya 
Agar tabah menyusuri hidup ini 
ya Allah berilah ku kekuatan 
Untuk tempuhi dugaan yang mencabar 

Sekiranya ku mendapat pengganti 
Ku harapkan insan sepertimu oh kasih 
Banyak membantu dan mendorongku 
Menjadi hamba yang taat kepadaNya, o ho... 

Sekiranya ku mendapat pengganti 
Ku harapkan insan sepertimu oh kasih 
Banyak membantu dan mendorongku 
Menjadi hamba yang taat kepada-Nya 

Walau dirimu tiada lagi 
Tapi hatiku tetap kepadamu 
Kenangan bersamamu subur mewangi 
Takkan luput dari ingatanku 
Takkan luput dari ingatanku? 

Tuesday, November 2, 2010

Perkongsian : you are the music in me~

berhibur tiada salahnya kerna hiburan itu indah....

Assalamualaikum,
selamat berblogging smua,
actually, tajuk tu takde kaitan pun dengan entry blog ni..
haha

Ok,kali ini saye paparkan satu tajuk khas, 
khusus untuk mana-mana insan yang sukaaa sangat dengar lagu
tak kira la lagu nasyid ke,.justib bieber ke..ops...hehe

korang tahu tak, bila korang dengar lagu, 
perlu ada syarat-syaratnye
bukan sedap2 je korang nak dengar,
rentak sedap sket...truss layannn...
lirik best sket...layann...kan?gimana tuhh?

so, nak tahu sebenarnya selama ni korang dengar lagu betul ke tidak
sila lah baca ye~

sebab...islam dah gariskan hiburan2 ini dalam islam
kalau korang tak ambil berat soal ini
maka secara mudahnye aku simpulkan yang korang ni
hanya ambil islam separuh2 saje

oh2..tidak,...korang da besaw kan?
da mature kan?
so what...
jangan sombong menerima ilmu~

renung2kan dan slamat beramal~


Monday, November 1, 2010

Perkongsian : L.O.V.E is C.I.N.T.A

Love is when somebody you dont now, love you very deep, and he/she hope you will be the one after Allah and rasulullah


Cakkk…!!!

Dah agak dah, korang ni pantang dengar tajuk cinta je, bukan dengar, terpandang pun pantang, orang sebut pun pantang,

Skrang ni LOVE  menjadi satu tren dalam kehidupan remaja, erk..bukan remaja je

Budak2 skrang pun da pandai,

Apatah lagi orang tua

Tapi paling kelakar apabila saya teringat satu peristiwa apabila saya mahu pulang ke sekolah sewaktu SPM

 dahulu, saya duduk di sebelah makcik, yang umurnya lebih kurang 40-an macam tu la.

“kamu dah ade teman lelaki?” soalnya, saya diam dan saya menggeleng sambil tersenyum

“takde makcik….saya single…” ujar saya, makcik tu tersenyum.................

Saturday, October 30, 2010

Sharing ; BILL GATES 11 rules of Life

bill gates

who is he?
the richest man in the world..
believe it??
search...BILL GATES...

so, how can he be the
billionare of software?
here~~~

but, this is the speach is to secondary student that
dont want proceed their study.

Wednesday, October 27, 2010

Perkongsian : Sihir dan kita?



Saya percaya, mesti ramai yg aneh
kenapa saya paparkan tajuk ini
sebenarnye da takde topic nak cakap..ha3
ape2 pun..

saya terjumpa beberapa blog ni slepas
saya baru balik dari Darussyifa' di Bangi
kebetulan, masa sy duduk di dalam suraU tu
ada seorang makcik 'terkena' 
aiii..meremang la buru roma I ni, 
 I ni da la penakut byk...hehe~


ape2 pun, ni juzz untuk aware.
kalo kOrang smua ada tanda2 ni
erk..jagalah2 ye.....

Tuesday, October 19, 2010

.:Islam sebagai satu agama pembuktian:.


Alhamdulillah, hari ini Berjaya lagi
Allah mengaturkan langkah kaki ini untuk bertemu lagi
Dengan insan hebat
Ustaz Syaari Abdul Rahman
Tajuk beliau ialah
BILA HATI MENANGIS.
Jadi saya berkongsi sedikit tentang apa yg saya dapat~

Friday, October 15, 2010

Story : Bila Aku jatuh cinta??


Assalamualaikum~~
a very good day..hehe~
da lame xupdate blog, 
kali ini sy paparkan lagi story, story rasanya da 
lame tak keluar

ntuk pegetahuan anda yg baru ikuti blog ni,
"story" merupakan pglaman2
yg diceritakan dlm bentuk cerita pendek,
dan ia mempunyai pengajaran2 trtentu,
ia bukan kisah hidup saya.
tapi saya menulisnya merasaskan dari 
pengalaman2 kwn2 sy, or masalah2 yg
pernah mrk ceritakan pada sya..

moge..sume amik pgjaran...
hhee..~maaf kalo bhs dy kasar,,coz org dy pun 
lebih kureng je...:D

have a goood reading~~

------>



Sunday, October 10, 2010

.::Renungan buat Mereka yg Berta'aruf Di Dunia Maya::.

Alhamdulilahh..tadi saya dapat e-mail 

daripada kelab Fasi Kearah sangat2 menyedarkan saya...

“Ukhti, aku tertarik ta’aruf sama anti.” Itulah kalimat yang sering diadukan oleh....


.::penyakit berpunca dari sbb runtuhnya akhlak::.


Assalamualaikum
wOW..saTU penemuan baru~~
Slalu juga saya terfikir
macam mana hati yang bermasalah
boleh membentuk akhlak yang bermasalah..
insyaAllah.
baik hatinya, maka mulialah akhlaknya..
INSYAAllah...

ngee~
owh, alahai..lupe plak kat mana sy amik nie..
sy copy paste je..huhu..maaf ye.kalo
sape2 rs dy punye tu ngaku2 la cpt..:D

jom kite tgk.camne
keruntuhan Akhlak bleh myebab, penyakit yg ada dalam diri kiter..

bace..jgn x bace,..

Tuesday, October 5, 2010

LAILATUNNISA' COMING SOON


To All Sisters of
Center For Foundation Studiest
This is good news For yoU All...

wanna know??

Saturday, October 2, 2010

cerpen: Lakaran Hati- FINALE


salam mahabbah sahabatku..
hari-hari yang mendatang, makin mendatangkan 
kesedihan

perkara yang kita tidak inginkan, kadang-kadang akann berlaku
kerana Allah tahu,
hambaNya mampu untuk menjalani stiap ujian ini

hanya orang yang beriman di uji Allah
maka. kita layak di uji...

ini episod terakhir, trima kasih yang menyokong
tanpa anda 
tak siap la cerpen pendek yg tak seberapa ni..

apa2 pun...

huhu~~

sorry to keep you waiting...
ENjOY------>>

Friday, October 1, 2010

cerpen: Lakaran Hati-part 11


sob~~
sob~~

episode kali ni
khusus untuk
mengenang Aiman kembali..~~

oh Aiman....

eh..aku plak lebih2..hehe~~

enjoy----->

cerpen: Lakaran Hati-part 10


uhuk's
sorry guys

erm...

tergopoh2 pulak nak publish..
sebab skrang ni susah giler nak online
ye la duduk rumah
ape2 pun

hisy,..saat2 pemergian ni yang aku tak boleh nie
huwaaa...

harap sabar ye pembaca yee

slamat membaca------>

cerpen: Lakaran Hati-part 9


Alhamdulilah..
akhirnye
cerpen lakaran hati siap jugeee...

adooii..susahnye  nak cari ending nie...
huRm~~
ngee~~

apa2 pun..trima kasih kerna sudi membaca sehingge 
episode..

tak de la sedeh sangat...
cuma smalam masa tulis tu
ade la jugak habis tisu skotakk..
haha...

okehh

enjoyy~~

Thursday, September 30, 2010

cerpen: Lakaran Hati-part 8


slamat siang smua....
hehe~~
kali ni ade sambungan lagi..
sebenarnye da malas nak sambung cerpen..
tapi.......

ade sorang kakak ni nak tulun..haha..
jadi idea dy je la banyak
nama akak tu???
di rahsiakan..kan akak kan??
hehe~~

ape2 pun..dont worry darling..
insyaAllah cerpen ni akan di ciapkan..
tunggu la dengan penuh kesabaran yeee...~~


anyway..

enjoy..bebeh

Wednesday, September 29, 2010

cerpen: Lakaran Hati-part 7


huargh...mengantuknyer la...
ok..skrang is..3:50 AM.

pagi2 buta macam nie....haha..
ada hati nak sambung cerpen...

apa2 pun njoy ya..

oh...komen..penting tu...
kalo tak..malas da sambung lepas ni..percaye laa...

:D

Tuesday, September 28, 2010

cerpen: Lakaran Hati-part 6




Assalamualaikum...
maaf deh kalao perjalanan cerita ni 
lambat ke..ape ke...

mintak maaf la banyak...

insyaAllah  ade brapE EpisOde lagi
harap bleh follow dengan kesabaran..

komen2..k....

buat la mcm kOrng ni pandai giler wat cerpen or crita2 nie
xkisah bek ke buruk...=)
asal ade komen.huhu
sian giler kan....xpe la..

ape2 pun...njoyyy~~~~

Monday, September 27, 2010

cerpen: Lakaran Hati-part 5

Assalamualaikum...
pembaca yang budiman..
insyaAllah
kali ni saya sambung lagi cerita lakaran hati,
nampaknya setiap episod semakin panas eaaa..ngee~~
ape2 pun tulun la jangan la kedekut sangat
untUk tinggalkan komen2 anda tu yerk...

pLease..sbg seorang penulih neh..
tak moh la asyik syok sendiri jeee..
best ke..xbest ke..bgtau jerk..asalkan ade feedback..
huhu
atleast

bagi "ok" pUn da cukup jadi la bhaa..huhu~~

okeh...apa2 pun..

Enjoy--------->

.:Cinta Kampus: matlamat menghalalkan cara ::.


Assalamualaikum......
actually...article ni hanya di copy paste dari link ni

Apa yg ingin di ceritakan ialah
apabila masuk je ke alam University
pemikiran siswa dan siswi hanya mencari cinta
erk.....
bukan semua...tetapi hanya segelintir insyaAllah.....

mentaliti mahasiswa pada hari ini
telah di doktorin pada seawal usia di bangku sekolah lagi..

cOntoh..
"blajar dulu.....pastu lepas masuk IPT nanti nak bercinta..cinta la..."
this is reality..
kenape?
sebab ada orang pernah cakap kat syee..~~~
saya hanya mampu menggeleng ( bajek baik sket)..ngeh3...

untuk mencari redha Allah..
matlamat..tidak menghalalkan apa pun cara...

jom tambahkan thaqofah..----->



Sunday, September 26, 2010

cerpen: Lakaran Hati-part 4


huh..huh...huh...~~(dgn nada yg tercungap2)
penat.///
sebab ape?
hehe...penat la nak upload next episode nie..

yeay..exam da abis..
ok..
ape2 puN..EnjOy~~

----------->

Thursday, September 23, 2010

cerpen: Lakaran Hati-part 3

huhu...
masih lagi dalam mood exam
tp nak buat cane
tyme exam ni la datang nye idea yg dari mana dtg
geram betul...

anyway...syukran buat siapa yg follow up my blog
setinggi2 penghormatan  buat insan yg suka menambahkan ilmu
dan tidak kikir dalam mencari ilmu...
hhe
ape2 punnn

sambung-------->

Monday, September 20, 2010

cerpen : Lakaran Hati-part 2

salam~~
ngah exam Finale year..
saje nak release tensyem (padahal bape je subjek)
hehe..
insyALLAH..doakan diri ini..

sambungan cerpen..~~
enjoy----->

Saturday, September 18, 2010

cerpen : Lakaran Hati-part 1

Dah lame tak tulih cerpeng..
so, skrang 
duk nulih cerpeng...
sape nak bace..bace la..
hehe
cerpeng pertame lepas masuk uia..
dop dang nak wat,..hehe
wat ilang busan yee....

it's not about love...
not about family...
but it is about truthworthness..
they show you
how the truhtworthness control
one's life,..

alrite...enjoy~~~~

Friday, September 3, 2010

.::pesanan untuk dia::.


Assalamualaikum....
saya tahu..tajuk kali ini agak lain sket bunyinya
namun inilah kenyataan yg harus saya hadapi
tak mudah dan tidak sukar juga...
cuma perlukan sedikit pemahaman yg mantap tentangnya

dan saya belum punya ilmu yang cukup untuk bercakap
tentang semua ini..
pasangan hidup??siapakah dia sebenarnya??
p/s ; biar saya beritahu bagaimana pemikiran saya tentang ini
harap berikan teguran andai tersalah bahasa,...

Tuesday, August 31, 2010

.::buat mereka yg mahu::.

Assalamualaikum...
salam Ramadhan//
saLam Lailatul Al-Qadr///

pasti ramai sedang memburu malam Mulia ini..
insyaAllah..
sama2..kita amalkan..
disini..
ada amalaN sunnah yg perlu kita lakukan di 10 malam terakhir...
dan tanda2 selepas berlakunya Lailatul Qadr

beruntung dan berbahagialah buat mereka
yg bersungguh2 memburu Lailatu al Qadr
insyaAllah
moga kita tergolong....

Thursday, August 12, 2010

.:Ramadhan yg Hilang:.


Ramadhan Kareem.
alhamdulillah...
akhirnya berkesempatan juga untuk 
mengupdate blog yang dah lama terbiar nie...
maklumlah sibuk sangat akhir2 n i
lagi2 dah nak habis sem...
semua perkara nak kena submit...huhu..
assigment oh assignment

Wednesday, August 4, 2010

Are You Readyy..??!!!!!


Allahumma bariklana fi
rejab wa shaaban
wa ballighna
fi ramadhan...

now guys,.we almost reach to ramdhan...but
how far we appreciate it??
are we really2 want it??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ASSALAMUALAIKUM

ASSALAMUALAIKUM
"wahai orang-orang yang beriman, Mengapa kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan?" "Allah sangat benci jika kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan" Assoff:2-3