Pages

.:My Dearest friends:.

Tuesday, June 12, 2012

@#$myCrAzYhOliDay@$#$

Hi there, Assalamualaikum, kalau jawap tak jawap dosa, kalau jawap korang memang AWESOME.
okay...entry post kali ni, memang aku akan merepek dan merapusss sehabis-habis nye~

so, lantak korang lah nak baca ke, nak tengok gamba je ke... or so oN~ btw..kalau rasa blog ni memekak  dengan lagu sungha-Jung A thousand year,korang boleh tekan pause kat atas tu ek..pepandai la nak idup~

Cuti oH cuti~ btww..mesti korang dah tau yang aku ni cuti sampai bulan sembilan....ye..sampai bulan 9 sampai RAYA beb! LOL~ sebab aku bru je kan grad daripada CFS IIUM PJ~ tpi ade something yang menghalang~

biasa lah english aku tak pass2 lagi..even dah 2 years aku blaja english..my engslish still awful,..macam hampeh..mybe sebab aku ni memang di lahirkan bengap untuk berbahasa english, lagi2~ WRITING~ o,O

can we stop talking about english..its SUCKs~ what? Im speaking? no..im writing in my blog with english words? damn.!!! xpe lah..aku pun cuba berbaik2 dengan english aku nih~

well..korang CURIOUS tak nak tau ape aku buad cuti ni? tak curious? aku pedulik hapenye~

tu aku cakap, entry kali ni memang aku nak merapu and aku nak repot la aktivity yang aku buad sepanjang cuti ni~


1st skali, aku bru beli gitar bulan 4 hari tu..its classical,..why classical ..well..I found it to unique with its sounds..not like akustik~ annoying..LOL, so, aktiviti aku....mestilah... 

1#~BELAJAR MAIN GITAR~




selepas pada itu,  tangan aku menggatal untuk mendesign something~ 
model ni aku curik dari internet~ tapi baju tu aku design sendiri~ wakakaka~
lawak..so, lepas ni aku akan belajar menjahit lah pulakk

#2Fesyen Designer and Menjahit (mungkin)


Next, mende ni perkara biaselah...aku akan jadi driver tak bertauliyyahhh~

bru2 ni..aku drive ke KEDAHHHH....wahh...KEDAH dari KUANTAN beb!

wa cakap lu..memang 2 hari tak hilang penat,~
then, hantaq adik2 aku pi skolah.. (ni wajib)
bayokan segala bil2 yang ade kat rumah ni~ termasuklah bayo kerete
kredit card.bukan akunye...~ my mom lahh

#3DRIVER TAK BERTAULIYYAH (sebab lesen aq mati..Drivin like a bOss)


 Jadi Fasilitator yang di sayangi oleh adik2...LOL
okay2..mungkin tak brape di sayangi sebab aku ni kind of annoying person~
awww..menyampahhhhnye kakak ni

ahh..aku pedulik hapenye~ dah orang jemput aku jadi fasi~
btw..bukan 1 je kem kali ni..cuti ni baaaaanyaaak sangat ke..and aku 
kene jaaaaaaadi laaaaagi fasssssiiilittator ....yang mungkin bertauliyyah kali ni hhh

org jemput, aku datang jew~ so, sapa2 nak jemput aku jadik fasilitator .silakan

#4 JADI FASILITATIOR yang di sayangi oleh adik2...hahaha~


Amende ni? haaaa..nilah aku nak habaq maaaii.. ni lah..cenderahati yang aku tengah working out skrg
aku kene produce banyak gila dapat 400 unit kot..untuk di jual ke Dinasti collection~ ahah!! inilah sumber pendapatan aku..penat2 dahulu.....senang2 kemudian..

btw..klo korang nak tempah..pun boleh...silakannn contact aku yer~

#5BUAT CENDERAMATA


NI GAMBO ape ni? okay2.. ape yang paling menarik perhatian korang?
ha patung hantu tu kan? yang mulut berjahit tukan?
well..bukan patung~
tu TABUNG~ so,..cuti ni aku menabung laa..untuk masa depan akuu

#6MENABUNG




oh ye...aku akan terus buat model2 ni.untuk jual~~

#7 Cendrahti untuk di JUAL lagi~ (nak tempah boleh2)


And aku akan secara tak langsung menjadi Photographer tak bertauliyyah lagi~~~
dengan kewujudan camera DSLR 1100D EOS CANON kaklong aku ni
aku pegi mana2 mesti bawak dia
bak kata YUNA~
stiap gambo ade lagunyeWW~

ohoooiiilah 

#8 PHOTOGRAPHER and JALAN2 AMIK GAMBA~LOL



Jeng2....memang tak di sangka..aku yang ganas~ lagi kasaq..ala2 tomboy ini
boleh buat kek? jap2..i mean bakery2 ni~ weeeeewwW
seronok seyehhh..tapi sian tu lah...family aku yang jadik mangsaaa
kene makan smua yang aku buat
sebab aku memang xmakan dah masakan aku sendiri~ LOL
lagi2 biskut2 kek2 ni....aku mana makan sangat..buat je pandaiiii..

#9BUKAK BAKERI KAT RUMAH (mybe buat duit nanti ..insyaAllah)




melukis potret dan try watercolor~~~

#10 PORTRAIT DAN WATERCOLOR~ 

selain tu..dok lupe jugak lah aku mengaji~ dan mengaji dan mengaji..mengulang balek hafalan aku 10 juzuk dalam kepala tu...huhu~ kene ingat balik..dosa aku nanti..

pastu..ade gak hang Out tengok wayang~

tolong keje2 UPU and pilihanraya dok lama doh nimmm

ape2 pun..kepada kawan2 aku yang bosan giler and tak tahu nak buat ape kat rumah..tirulah aku~

kita takkan kesepian, di sebabkan malas or mak tak bagi koje~ inilah nasib kitewwwW~ ekeke

cuti masih panjang~ jangan gemok2kan badan yew hafizahhh

jumpaq lagi..assalamualaikummm







3 comments:

  1. ha7, terbaik kawan ku! multi tasker! :)

    ReplyDelete
  2. bahaha~ itula pasal~~~~ menggunakan sebaik2nyeewWW cuti yang hade!

    ReplyDelete
  3. sketch tu terbaik!! haha..gelak guling2 aku~~~ muka hng gemok~~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ASSALAMUALAIKUM

ASSALAMUALAIKUM
"wahai orang-orang yang beriman, Mengapa kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan?" "Allah sangat benci jika kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan" Assoff:2-3