Pages

.:My Dearest friends:.

Thursday, September 29, 2011

Stress yg paling stress

huaa~
tau x kenapa?
dapat carry mark dowh...

bak kata junior aku..carry mark aku macammmm..
Kambing baru lahir!!! huaa3...

Oke3..rileks...
tenang
esok aku ade satu lagi paper..which is COMPUTER 1,,urgh! >..<

Alhamdulillah..computer 1 carry mark oke sket..

huhu..aku tak nak ripit stat~ huaaa..

xmau2..shorrt sem aku sangat bermaknaaa..aku nak buat banyak mende...

Allah......mmg ar terbaik RESULT aku sem ni..

GC lagi~

FOY-- Gc dah dapat smuaaaa....hadeii..satu C+ mmg grrrr~


ape2 ..doakan aku Yer..

Saturday, September 24, 2011

Friday, September 23, 2011

Setiap Kali- Healing Myself :(


Setiap Kali

Album : Mini Motivasi
Munsyid : Devotees
http://liriknasyid.com


Setiap kali mendapat nikmat
jarang kusedari itu pemberian-Mu
terkadang rasa itu kerana
segala usaha dan penat lelahku sahaja


setiap kali ditimpa musibah
kumengeluh risau bertambah gelisah
hingga terlupa pada-Mu Allah
tempat kembali segala masalah


oh Tuhan Yang Maha Penyayang
leraikanlah aku dari keluh kesah
yang membelenggu jiwa dan fikiran
ditambah dengan hasutan syaitan


kurniakanlah kepadaku ketabahan
singkapkanku hikmah segala ketentuan
Moga sinar-Mu berikanku pedoman
Hanya pada-Mu segala ketetapan


(backup)
oh tuhan yang maha penyayang
leraikanlah aku dari keluh kesah
yang membelenggu jiwa dan fikiran
ditambah dengan hasutan syaitan
durjana yang sentiasa mengarahku
kepada kemurkaanmu


kurniakanlah kepadaku ketabahan
tunjukkan ku hikmah segala ketentuan
Moga sinar-Mu berikanku pedoman
Hanya pada-Mu segala ketetapan
Ya Allah kau redhailah diri ini


seandainya diri ini
mampu meraih cinta keredhaan-Mu
seandainya akulah insan yang terpilih
pimpini hidupku

Tuesday, September 20, 2011

aQ tak Pasti laa~

Salam, pe habaQ smua, harap sihat2 blaka.
well, saya sedang menyiapkan final pRojek..nanti la saya masukkan gambar ^^
skrng, tak mau cakap pasal projek, skrng sy nak cakap tentang saya! (OMG..boring GIla) lantak la
korang nak baca ker xmau...aQ tak kesah..but if korang nak LEARN SOMETHING from my eXperiEnce..
amik la bnyk mungkin yer..Coz aQ pOn tak citer sajer2..ade la pengajaran yg aQ nak sampaikan..

AKU

sejujurnya, aQ nak cakap yang aku dalam alam maya, agak aktif la...kiranya dalam FB keR YM ker, blog ker, agak aktif lah kan, dan aku dengan INTERNET memey takley di pisahkan even satu hari pun.. reason? I dont know why,

so, aQ bley buat ape saje dalam alam maya tuh, dan aku suka nasihat2 dan jugaklah perli memerli DLL. selain tu, mmg aQ ni boley la di katakan 'peramah' dalam alam maya tuh...boleh la kan~ dari sepi terus...that's y la aku aktif berfacebook , walaupun FB tu dah berkurun lama dah..tapi aQ still exited..xley tinggal dah..harey2 kenew bukak seyh...

MASALAH AQ

1) dalam dunia reality- aku takdelah seperamah yang di sangka macam dalam FB tuh, lagi2 bila berjumpa dengan ORANG YANG MEMANG AKU KENAL DARI FACEBOOK tu sendiri, which means, aku tak pernah jumpa dia, la awal2..aku jumpa dalam FB jer dulu....

Eg : adik2 dalam grup IIUM 2011/2012..mmg aQ baex gila dengan depa. dalam FB la..bila jumpa..aku macam speechless and...aQ xtau kenapeww...ngan kawan2 aQ yang len..boley jer aQ insane2~ huhu

2) Menjadi kelemahan -- so, bil aQ dah detect macam ni, terus aku dapat tahu kelemahan aQ di situ, ye..kelemahan aku ialah untuk berhadapan dengan orang REALITY sbb aku dah terbiasa dengan alam maya...so, aku punya PR jadi sangat2 kurang.....seriously...aku jadi macam..OVERACTED...sometimes pelik.... ni ke ? puncanya? FB membentuk attitude...ntah..

3)  HABLU MINANNAS-  aku jadi cemburu dengan orang yang PR dy memang bagus,,,dapat rapat dengan adik2 ~ boley SLOW TALK...~ FAST talk....ntah..aku rasa, aku ni lah manusia yang TAK PANDAI JAGA HUBUNGAN,  Bagi aku..susah nak tecle orang biar SUKAKAN aku....bukan lelaki la..I mean...aDIk2 or SAhabat2. aQ tak reti nak bergaul..ntah kenapa...aku rasa selesa dengan kawan2 yang dah lama kenal aQ..so,.,which means...aQ ni memang susah nak dapat kawan satu hari nanti~

4) OVER--- kasar, Ganas, tak sOpan , mengada , GEdik , deGil, Nakal, meluat , Dammnn... ape lagi..~ ce try la describe aQ lagi T_________T

SOLUSI--?

blom ada! sekian. sapa2 nak bagi suggestiOn?

Thursday, September 15, 2011

MMU~

Saja nak share...yang aQ da apply MMU :D hehe

https://icems.mmu.edu.my/janIntakeBi/local_db.jsp


Thank You For Using The System
Your Details Are Successfully Inserted Into The Database
Your Application Reference Number : 314948

REMINDER:
Please ensure that you will submit all the items listed below:
A money order / postal order worth RM20.00 (non-refundable) made payable to Universiti Telekom Sdn. Bhd. for processing fee.
A self-addressed envelope,i.e 19cm x 25cm with RM1.00 worth of stamps affixed on the envelope.
**Certified true copy of actual SPM or equivalent / 'O' Level / SPMV / other examination results.
**Certified true copy of actual STPM and MUET or equivalent / A Level / UEC / other examination results.
*Certified true copy of MUET result.
Certified true copy of Diploma / Certificate results
Certified true copy of transcript from the respective University / Institution.
**Certified true copy of extra-curriculum certificates(activities).
**Certified true copy of Identity Card.
2 recent passport sized photographs, with your name and Application Reference Number written at the back.
Certified true copy of the Telekom Staff Card (if either parent of the applicant is a staff of Telekom Malaysia).
Submission of SPM & MUET results are required for applications into degree programme.
**Document can be certified by Secondary School Principal / Division A Government Officer / Commissioner of Oath.
 All of the above items should be sent to
Admission, Busary & Local Promotions 
( Application On-line )
Multimedia University
Jalan Ayer Keroh Lama
75450 Melaka
Malaysia
orAdmission, Bursary and Local Promotions
( Application On-line )
Multimedia University
Jalan Multimedia
63100 Cyberjaya Selangor
Malaysia

Wednesday, September 14, 2011

Maafkan aQ

Salam, dah lama tak update blog, rasanya, dah lama sangat2..
tapi kali ni, saya datang bukan dengan design2, tapi dengan satu luahan, bukan saje nak menunjuk2..tapi..erm...ntah..ni blog aku..skew ati la kan? huhu......
sejak akhir2 ni, saya di hantui kembali dengan rasa teringin untuk "tukar kos" atau, kali ni lebih teruk lagi dengan " tukar u"

dulu masa zaman skolah, saya slalu tukar skolah jugak, sbb saya ni "cepat bosan" hurm..saya pun da bosan dengan sikap "cepat bOsan" saya ni. Kadang2 ia boleh jadi baik, kadang2 ia boleh jadi tak baik.

jadi saya dah sangat biasa dengan "Culture ShOck", 

cuma "sekali lagi" saya menghadapi konflik diri yang saya sendiri pun tak boleh nak selesaikan.. hanya Allah tempat pergantungan.

saat2 begini, saya dah tak kenal diri saya, saya tak tahu bagaimana, dan sehingga ia memberi kesan kepada orang sekeliling saya, saya rasa bersalah.

maafkan saya sahabat2 , andai sejak kebelakangan ini, perangai saya jadi lain dari yang lain , itu kerana, saya sendiri pun tak tahu kenapa, saya sedang mencari diri saya sendiri, dan kadang2 ia menjadi satu masalah emosi sehingga saya tidak sedar tindakan saya kepada orang lain

buat sahabat2 Rapat....dan orang2 yang sentiasa berada di sekeliling saya. maafkan saya... saya masih lagi dalam proses pembentukan diri, walaupun kalian sudah berada dalam  "proses" penghebatkan diri. saya, masih lagi disini. mencari diri. dan perbaiki diri

adakalanya, saya kalah dalam emosi , dan saya kalah dengan diri saya sendiri, saya hanya ada Allah...

sahabat2, andai kalian tidak boleh tolong sekali pun, saya memerlukan kalian dalam hidup ni, untuk meneruskan perjuangan dan perjalanan hidup yang saya sendiri takde petanya. 

andai kalian tidak boleh berada disisi skali pun, please,....jangan sisihkan saya, dan jangan buang saya..maafkan saya..maafkan...maafkan...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ASSALAMUALAIKUM

ASSALAMUALAIKUM
"wahai orang-orang yang beriman, Mengapa kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan?" "Allah sangat benci jika kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan" Assoff:2-3