Pages

.:My Dearest friends:.

ASSALAMUALAIKUM

ASSALAMUALAIKUM
"wahai orang-orang yang beriman, Mengapa kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan?" "Allah sangat benci jika kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan" Assoff:2-3

Tuesday, July 3, 2012

Khas untuk STALKER TEGAR....

Assalamualaikummmmm.....
.
.
.
kan aku dah cakap..bila aku bagi salam...
korang kena buat apa??

jawap salam kan? hisy....
sebelum tu aku nak mintak maaf, kalau ada kata2 dalam belog aku ni kurang menyenangkan korang~
sebab ni Blog haku~ hahahah~

sorry yah!

Hah. kalo doh rajin beno nak nulih tu..sampai sehari dapat dua post...LOL. okay.,. topik kali ni aku nak cakap pasal..STALKER....


Tau tak apa itu 

STALKER...

tak tau?

STALKER : mengikut kamus oxford edisi keLIMA..
ORG yg terhendap-hendap tengok binatang liar....

STALK : means..terhendap2...

biasanya kalau dalam Alam Mayat..deifinis nye lain pulak/.//

#membaca semua post2 di facebook, tengok smua album2 gambar ,membaca belog2 dia..
smelihat tarikh lahirnya, melihat siapa yang komen di statusnya..melihat2 dia berchatting2 dengan siapa2 sometimes, like gamba2 yang dah lama2..or status yang lama2....
pegi cek email dia kat mana2...

aku sure, org yang baca ni.mesti berada di laman social and cukup familiar dengan gelaran Stalker kan?

and I bet semua org pernah jadik stalker? eVen aku pun....

kadang2 Stalker ni boleh jadi baik..and boleh jadik tak baik...kadang2..org stalk ni...ada mcam2 sebab..


Sebab #1
Dia suka kat orang tu..dalam diam2...

Sebab #2
org yang dia tak kenal, tapi nak kenal //

Sebab #3
Geng3 or kawan2 lama... nak tengok perkembangan dia.

Sebab #4
Mencari pasangan hidup...

Sebab #5
Rasa-rasa macam menarik ja profile dia..so nak tau sapakah gerangan dia..

Sebab #5 
org2 hebad..mcm..aiman azlan ker, anwar hadi ker, MrTheAllShared ke..

Sebab #6
Denga2 cita pasal org ....and nak tau kebenaran betul ke dak...

Sebab #7 
nak tau personality dia lagu mana....

Sebab #8
macam korang lah...NAK TAU..hohoh


kalau ade sebab lagi, pandai2 lah korang senaraikan sendiri....korang mesti pernah jadik en? 
sO, no wonderlah korang bleh jumpak belog aku...
kau stalk2..pastu jumpa..baca..and nak tau...

macam nilah..straight to da point, senang cita aku nak tekankan bab JUDGMENTAL...

Bila kita stalk or...org usha2 orang kan? best kita ada satu mentaliti or ....kita judge dia macam mana...~

1) Kalau dia post pasal sirah2 and palestin2 ni...mesti dia ni budak baik kan????

2) eh....ayat dia smua jiwang2... ni mesti minah/mamat jiwang ni...ewwwww~~~

3) amboiiihh ayat dia...bahasa dia semua tinggi2...ni mesti alim..ni..banyak membaca... mesti mantap and hebad nih...

4)amboii suka upload gambo sendiri??? gedik lak tuuu..ewWWWWW

5) IN RELATIONSHIP WITH...?? amboii KAPEL nampaaakk

dan lain2 lagi...Im sure. korang hebad bab2 nak judge orang ni kan?? opss..maafkan syaaa...~~~


well, macam kan, ade sometimes, kau kenal budak tu, tapi kat luar dia lain..and kat alam Mayat dia lain....kau macam pelik kan? tau x kenapa??

1)pengaruh kawan2 kat dalam tu....
2)sebenarnya dia macam tu...

org slalu cakap/./

apa yang kau tulis, mencerminkan peribadi kau...

and seriously, kata2 tu aku boleh cakap hanya dalam 50% je yang betul/.... aku ade kenal sorg member yang suka sgt~ bukan suka sgt.memang FB dia tu jadik medan perjuangan dia lah..untuk sebarkan dakwah~~ ayat2 cinta kepada illahi...

tapi..dia alam reality..aku xmau lah nak cakap macam mana en~ cuba fikir apa aku nak cakap..korang kan hebad dalam judge2 orang ni kan..mwahahahaha~~~

TAPI bagi aku atleast..mende2 yang dia sebarkan tu ..boleh la bgi dia pahalaaa kalau org len tacink and berubah dengan ayat2 dia tuuuu..insyaAllah lah..

pastukan,,, satu lagi, kalau kau nampak status dia macam pelik2 ja..jangan lah kau terus cakap dia dah BERUBAH JADI TERUK or apa2 lah ..mende yang tak elok..

cuba korang perhatikan..adekah dia ada masalah ker? EMO semacam..mesti sebab ada masalah ker? or... sebab tu lah...jangan suka2 saja nak jugde org ..tu la..aku cakap betul ni...~~ ade je org jenis macam tu.... 



cuma.... gini jer aku nak cakap..



tak semestinya...apa yang dia tulis tu melambangkan PERSONALITy or ATTITUDE DIA...~

tu ja aku nak highlight kan,,makanya tuan2 dan puan2...sila lah ubah MENTALITY ANDA YANG COPAT2 SANGAT NAK JUDGE ORANG~~

KAU TU..DAH LAH STALKER..LEPAS TU NAK JUDGE2 ORANG..THEN KAU SEBAR2KAN APA YANG KAU "RASA.....AND BAJET2 TAU PASALDIA": KAN??

opss..lupa nak off capslock..hahahaha~ sila baca dengan nada manja.... :P tudia...

jangan pelik, bila seorg lelaki boleh jatuh hati dengan wanita disbebakan status2nya.....tp di dunia reality..... XD 

ekekeke~ 

 and satu lagi aku nak pesan..kepada smua laki2 and pmpuan2 STALKER SEKALIAN..

kalau korang nak carik pasangan hidup....silalah ajak dia untuk berjumpa dengan anda secara serius sekali dengan WALI or MAHRAM....~~~~ sebab...

tak cukup dalam alam maya sajaa~ tak cukup tak cukup~~~okay?

 and kepada siapa2 yang suka sgt stalk org..lepas tu cita benda buruk2 pasal org tu...makanya silalah teruskan PERBUATAN ANDA YANG SANGAT MULIA ITUUU...~

aku pun xde hak nak halang korang dari judge diri aku macam mana..kot suka kau lah,




"Give positivity , you receive back positivity , give negativity, you receive back negativity..."

"you are creating your life with your thought and your feelings..."



1 comment:

  1. nice entry.. ramai manusia lebih suka menghentam daripada husnuzon..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...