Pages

.:My Dearest friends:.

Friday, August 19, 2011

AED? any IDEA??


Assalamualaikum.,
I am just finished my lates task, that I Have post about an hour ago
You can Scroll down my blog to see various types of my project !
Recently, Many of my juniors a.k.a secara xlangsung jadi junior FB
they asked a lot About AED~


aed? What the hell is that?~~~
ARCHITECTURE AND ENVIRONMENTAL DESIGN.
Freak ! 
owuhh >.< 
Sometimes I felt regret for being AED-ians. ouwwh>.<

Cakap melayu dah ea~ saja jah.coz bru level 6 ha4

Ha, tekan la untuk discoVer sikit2 AED-ians LIFE.





LIFE STORY

Macam biasa , budak AED ni life dy lain sket, pasal tu la kami tak bercampoq dengan orang lain, erk,..saya yes. but Others, I dont know,  It is very RARELY to see AED-ians join any program At CFS, except, By IDEA society, that compulsory for AED students~ 

Meh aku nak citer, apa budak AED buat sebenaq nya...

every week, kami dapat new task, or famousnya Projek GC. (Graphic Communication) I repeat EVERY WEEK, and kalao skali dapat TASK ni, bukan nye macam study Math ker, Bio ke..Physic ker, buat2 cari formulae, baca, hafaz and terus Siap, NOT THAT...GC bukan macam tu, 

It is all about skills and determination~ yeaa..kalau hampa malas, jangan la jejak kaki kat Course ni. Rugi jah ! sOmetimes It takes about 25 hours per Day, and 8 days a week, to finish up this Project. 

okey,  ada member aq, cost law, dy tanya..

"awak suka wat Last minit~?knp tak buad awal3?" soal depa. haha~ aku gelak jaa...

hampa lau bukan Kos AED jangan cakap ngan kami~ wat sakit hati jaaa...

wat awal2, asyik REDO.....WHAT???? "reDO?" apa tuh..which means, BUAT BALIK...or TERPAKSA buat BaLik or....RE-DO...buat SEMULa...haha....

sometimes,..ada yang terpksa RE-DO berkali2, nak tak nak you have to SUBMIT ON TIME, lau tak DISQUALIFIED la beb~ huhu....

actually, aku dah lama tak tidoq~ maksudnye. aku dah lama~ tak cukup tdoq

yela..komitmen aku bukan hanya pada GC ! tapi pada society and jugak banyak lagi  komitmen lain yang mana terpaksa buat aku korbankan masa "LEPAQ aku" huhu~~

yela..dulu..rileks jer..xde projek3  ni kan? so,..senang and goyang kaki jer hidOp nie~ tapi skrng

YOU HAVE TO DEAL WITH TIME.~

kalau takde time management, boleh musNAH hidup budak AED ni~ 

Do you guys think, keje yang wat last minute akan dapat hasil yang TERBAIK???

I guess you have the answer...

So, Ape Motif aku stori mori segala nie

I just wanna lets people no~ that AED, is not EASY as ABC,,,,

bagi aku lah..ahahha

personal View~

SUMTHING YANG ANEH TENTANG AED


Figure ; Gamba ktorang pegi KAED.



bila projek korang dah siap, then tengok Orang lain lagi laWA..sudah..camna??? jeles beb..rasa macam sanggup buat baLik..but result is still the SAME..or mybe...LITTLE different form the first, perhaps more good or not.... you have to decide by yourself,,,

BUNTU GILAAA !! sebab takde IDEAAAA !! nak design something,,..nak start something....you should have the PICTURE first,,,maksud aku..GAMBARAN or TASAWWUR yang korang dapat BAYANGKAN yang korang DAH SIAP ! hua3.. Masalah ni memang aku selalu hadapi~ BUNTU..

TAKDE MOOD~ satu lagi masalaah...aku ni memang susah nak dapat mOOD..so you gUys can Imagine tak? kalau wat satu kerje WithOut Mood?? Urghhh..ape pun tak boleh..rasa macam nak putus asaaaa...
rasa macam nak change the course pun ada~ haiyaaa...

PUJI-KRITIK--- wajib ada...sama ada aku buat projek ni. akan di puji sebab "LEGEND or DEWA" atau pun di KRITIK dengan JUJUR..biase nye RUMET aku la buat..seNGal..

"Jadi x?"

"Tak"

pergh.......Insan2

"Lawa tak"

"urrmmm.."

daah3..da tau la maksudnye hape kan...~~

but Once korang kna Puji???

"perghhh lawa gilaa"

"hang la gilaaa !! mana lawa"

DENY pulak....so camna~ ntah..aku pun sLalu wat mende camni~ hahahaha..xtau cane nak handLe

MENGANTOK---seriously... start pukul 8 malam, wat GC~ pukul 9 lebih  (selalunya aku ada miting sampai pukul 12) then,,continue wat GC....sampai SUBUH....NAK TDO tak boleh sbb CLASS pukul 8.....sO..masuk kelas macAm Zombie~~ lelap of kos lah kan...hwahhaah then, balik bilik..cam biasa tidooo~ Itu lah BIla SIANG jadi MALAM kami

ASAL SIAP---- ni mmg habits aku..wat keje tak pernah bersungguh2...sbb malas, keje aku lau bersungguh2 pun, sama jer dengan TAK bersungguh3...hua43


STUDIO MATES~--- Ni yang aku gILA ni, bila dapat result Projek !! seriously...AKU punya lagi LAWA dari DIA,...tapi DIA dapat A aku dapat B+ ni yang aku heran...dan kene hadapi mende camni~ yang mana akan ada @#$%^  or ~ hurm..ntah..Sometimess you feel like desperate GILA .../!! wat redO macam nak mati dol,tapi dapat nya g2 jer

BIlik BESEPAH----macam biasE~ HAHAHA...lantai kadang2 tak nampak..baju bersepah3 (tak sempat nak basuh) pinggan mangkuk,.makanan basi..mwahaha..smua ada lahhh...katil plak  penuh dengan accessories AED...

MATA PANDA----shoudl I explain this? ye la kureng tdoq .mata pun bengkaak beb ! hebat !

SUBJEK lain~ sudah...asyik focus pada GC..subjek lain ada jugak..such as INTRDUCTION TO BUILT ENVIRONMENT..which is SUBJEK yang kene HAFAL dan PAHAM , dan BACA. lau tak FAIL lah aku ~~~ memang ia sangat2 BERTENTANGAN dengan GC,...satu subjek TEORI dan satu lagi subjek Practical... tak lupa pada SUbjek STATISTIC...all about measuring and calculate....macam math lah..ni pun kene Power gak~ perghhh..lau tak leh nak bawak..memang lahhhh ..

JOIN ANY PROGRAM OR SOCIETY---- If you wish for just go for it. takde masalah, asalkan korang submit projek ON TIME dan korang boleh join any programs or Society~ takde masalah pun.... tapi kalao rasa2 macam TAK LEGEND GC tu..baik siapkan dulu,.baru lah join apa2 program okeh~ wahahaha

Alright, I think this is enough.
btw, aku tak pi kelas hari ni, sbb OVERSLEPT..
hua..dah la class COMP..
mampuss aq~ 
Allah..

ape2 pun
RAMADHAN KAREEM
slamat memburu Lailatul Qadr :)

4 comments:

  1. awop...panje la cito...x larat sy nak bace...btw, tibe2 rase saket ati dgn AED-ian. hmm...teringat kat adik kesayangan aku uh~

    ReplyDelete
  2. ajuuu~~~

    jangan samekan kami~ huhuhu

    AED lain..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ASSALAMUALAIKUM

ASSALAMUALAIKUM
"wahai orang-orang yang beriman, Mengapa kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan?" "Allah sangat benci jika kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan" Assoff:2-3