Pages

.:My Dearest friends:.

Thursday, November 18, 2010

Sharing ; Taare Zameen Par

come on~hindustan pulak da aku nih.
ok..but this is not ordinary hindustan...this is amazing and extraordinary story
about the child and his ability in study, and how genius he is.
then~saya sarankan anda sume tgk ar cite neh..isk2



this story is about, the child (in the picture)Ishaan was very special,  Dia tak boleh membaca dan mengira malah
menulis pun tidak pandai, tapi ayahnya paksa jugak dy untuk terus belajar dan jadi pelajar cemerlang seperti abangnya, tapi tetap xboleh jugak.
sampai satu hari, dy di pindahkan oleh ayahnye ke boarding school, yg mana guru semua garang2 and Dia sangat trauma, dan akhirnya datang la seornag temporary teacher (also in the picture), dy mengajar  pendidikan seni, dan dia pelik Ishaan seorang saja yang tidak melukis, dan dia sangat pelik kenapa seorang budak kecil yang tak nak melukis, itu sesuatu perkara yang luarbiasa. dan stelah kaji dan kaji,akhirnya cikgu ini  berjaya merubah Ishaan menjadi seorang pelajar yang cemerlang dan sebenarnya Ishaan adalah plajar genius.


tiba2 mempromote crita,
watch this, korang xrugi apa2..huhu~
mengingatkan saya, bagaimana ingin mendidik seorang kanak2 
yang mempunyai masalah...
dan jadikannya seorang yang soleh dan bijaksana..
insyaAllah...

melayu??ape ade..haha....(tiba2 lak)

2 comments:

  1. i love taare zameen par....huhu....amazing movie..seriously u guys need to watch!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ASSALAMUALAIKUM

ASSALAMUALAIKUM
"wahai orang-orang yang beriman, Mengapa kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan?" "Allah sangat benci jika kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan" Assoff:2-3