Pages

.:My Dearest friends:.

Wednesday, June 1, 2011

Stress? meh sini...

OkAY..first of all..bleh aku cakap melayu? 
boley la..
mesti peliK..asal la tetibe mintak permission lak ni..
biasenYe kat IIUM ni..kalau nak cakap kat depan dalam base Melayu 
kene mitOP permissiOn dulu dari auDience..so...aku nak MItop dari para pembace ler..
bOley? Orrite !!

Mesti you guys feel weird, why all of sudden
I wanna post about Stress
AM I IN STRESS?
no...
erm...might be..who knows?

so..kat sini  haku ada beberape tips yg bLey kORang Try la nak buat..
tak nak sudah


  • Makan cEkelat + EskRim + jaJan banyak3..
  • Golek2 atas katil sambil angkat kaki ke atas..
  • tutOp muke..pastu jeRit kuat2
  • DENgo Lagu kuat2..tp pake eArphoNe la yer~ kang ngan kawan2 kOrang Stress
  • Korang duduk atas katil.. kemas2 katil korang sampai kemas giler..pastu mengamukk..wat sepah..pastu ulang balik..
  • Cakap sENgsOrang....macam korang benGang laa..
  • pegi cafe...order banyak2 giler...pastu cancel kan smua...cakap nak air kosong jer..
  • HandPhone korang tu....Tekan je ape2 nombor..pastuh dail...sapE2 angkat korang cakap "Hello sayang......" bila org tu cakap salah nombor korang cakap "Yeke? saya pun pakat tekan je nombor ni.." hahaa...
  • korang bukak loker rumet korang...pastu masukkan smua brang2 kOrang..pastu duduk dalam loker korang yang kosong tuH.
  • Amik buku (subjek yg korang paling stress) baca kuat2..konon macam pembaca berita..cakap sengsOrang.
  • Amik smua bantal dengan selimut rumet korang...pastu letak smua atas lantai..pastu Lompat atas susunan tuh
  • malam2..i mean lepas isyak..korang jalan2 la keluar..pastu bila tgh2 ramai org..korang tiba2 berlari dan jerit "Hantuuuu....Pocoongggg" mesti smua org takot..haha...
  • koRang bukak TV pastu tukar channel byk kali...tuka3..sampai bapak or mak or adik korang stress..
  • pi bilik air..berus gigi sampai ar gigi korang putih giler...mmg gigi korang tak pernah putih gituhhh...
  • amik pencuci muke..gonyoh2....kuat2 kat muke korang..bio sampai puteh giler~!!
  • adee lagi nanti aku share..mwahahaha~ oh ye..kalo korang ade nak tamboh penGalamaN korang..sile la..

*Actually, aku xnak la aja korang wat mende2 gini..tp en...baik la kOrang kembali kepada Allah
ape2 pun masalah pun korang kembalilah kepada Allah okeh. 
  1. Solat sunat, hajat, taubat ker, kalo rajin korang buat la qiamullai
  2. baca quran and maknanya
  3. zikir sblm tdo dan istighfar
  4. banyakkan berpuasa
  5. kawan ar dengan kawan2 korang macam alim sket..ikut la depa gi taalim ke...ceramah2 ker
ape2 pUn...stress ada baik dan buruk nyer okeh...

p/s ; actually, all the listed above I've done already
shuuuu

just me
ana hafizah

2 comments:

  1. bangang..kelakar giler!!!!!!

    ReplyDelete
  2. hahahaha~ paling xley blah..smua tu aku da buat kot !!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ASSALAMUALAIKUM

ASSALAMUALAIKUM
"wahai orang-orang yang beriman, Mengapa kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan?" "Allah sangat benci jika kamu mengatakan sesuatu yang tidak kamu kerjakan" Assoff:2-3